close
×
Namestitev poštnega naslova WordPress Namestitev

WordPress namestitev

WordPress namestimo z orodjem Softaculous, ki ga najdemo v cPanel nadzorni plošči, kjer poiščemo razdelek Softaculous Apps Installer. Na seznamu aplikacij izberemo WordPress in kliknemo nanj. WordPress bomo našli čisto spodaj pod Softaculous Apps Installer, kjer je še mnogo drugih aplikacij. Ko kliknemo na WordPress se nam aplikacija začne nameščati.

WordPress namestitev 1
WordPress namestitev 2

Vpišemo podatke za nastavitev spletne strani. Če bomo v polje In Directory vpisali ime pomeni, da bo spletna stran prikazala naslov, s to pod-mapo vred. Namesto vadnica.si bo izgledalo kot vadnica.si/naslov pod-mape, torej pustimo prazno.

WordPress namestitev 3
Site Name naslov spletne strani
Site Description opis strani (blog, trgovina, fotografije ali podobno)
Enable Multiside (WPMU) je za uporabnike, ki želijo uporabljati eno nadzorno ploščo za več spletnih strani

Potem pridemo do Admin Account (slo. Skrbniški račun), kamor vpišemo uporabniško ime (privzeto je admin), geslo in email. Email bomo potrebovali za vpis v nadzorno ploščo.

Na mešati tega računa z računom nadzorne plošče gostovanja!

S tem računom se bomo vpisovali v WordPress, zato naredimo geslo močno in dolgo. Če geslo izgubimo, nam bo WordPress poslal povezavo na email, ki smo ga vnesli v Admin Account. Na ta email nam bo poslal tudi, kaj se dogaja s spletnim mestom. Na koncu še izberemo jezik, tukaj bi priporočil slovenščino, predvsem iz razloga uporabe slovenskih znakov, kot so č, ž, š. In na koncu še Install, in po končani namestitvi lahko začnemo uporabljati WordPress. Srečno!